Bestemmingen

Mallorca

Mallorca met kinderen

Mallorca heeft alle ingrediënten voor een leuke afwisselende vakantie met kinderen. Van badplaatsen en mooie stranden tot natuur en bergen. Daarnaast zijn er ook tal van activiteiten en uitstapjes die leuk zijn voor kinderen, bezoek het aquarium in Palma, leer surfen of vaar mee met de glasbodemboot. Het klimaat is zeer aangenaam dus je kan hier van het voorjaar tot de herfst terecht. En dat alles op maar 2uur vliegen vanaf Nederland.

Leuke plaatsen op Mallorca

Cala d’Or: witte huisjes en mooie baaitjes aan de oostkust.

Alcudia: mooie bad[plaats met grote lange zandsstranden en natuurpark

Wat te doen op Mallorca met kinderen

Mooie strandjes en baaitjes
Op Mallorca vind je veel mooie strandjes er zijn er een paar die eruit springen om met kinderen te bezoeken. Dit omdat ze geleidelijk in zee overgaan. Dit zijn onze tips: Playa de Muro, Alcudia, Cala d’Or, Cala Mondrago, Cala Mesquida.

Houten treintje van Palma naar Sóller
Charmant houten treintje door het gebergte van Mallorca van Palma naar Soller, leuke dagtrip voor jong en oud.

Boottrips en watersporten
Op het water is er ook veel te beleven. Denk aan catamaran excursies, glasbodem boot trips en zelfs dolfijnen spotten kan je hier doen. Maar je kan hier ook leuk suppen, kajakken of leren surfen leuk voor de oudere kids en tieners.

Cuevas del Drach
Grotten van Drach iets over de grotten leuk voor kids magisch muziekspel op het water in de grot. Verder dat ze bij Porto Cristo liggen wat ook een leuk plaatsje is om te bezoeken.

Dagje dierentuin 
Wil je op pad bezoek dan een van de dierentuinen op het eiland. Safari Zoo: gelegen in Son Servera 5 km van Porto Cristo. Hier kan je in een treintje of in je eigen auto over het terrein rondrijden. Je vindt hier leeuwen, tijgers, giraffen, neushoorns, apen en vele andere wilde dieren. Of bezoek Zoologica Natura parc: gelegen in het midden van Mallorca in Santa Eugenia, tussen Palma en Sineu.

Waterparken
Wil je even afkoelen en glijden en spetteren? Dat kan in de waterparken er zijn er wel 3 te vinden op Mallorca. Aqualand El Arenal in Palma, Western waterpark in Magaluf: waterpark geïnspireerd door het wilde westen en Hidropark Alcudia in Port d’Alcúdia.

Bezoek het Aquarium in Palma
Palma Aquarium is meer dan alleen vissen kijken, er is ook een piraten show, grote speeltuin en een jungle. Ook een leuke uitstapje als het weer wat minder is.

Marineland 
Ook leuk om te bezoeken is Marineland gelegen tussen Palma Nova en Portals Nous. Hier vind je dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns, aquarium met haaien en papegaaien. Mooie shows en voedertijden om bij te wonen.

Mooie natuur en bergen
ben je wat avontuurlijker ingesteld kan je op mallorca prachtig wandelen. Ook voor kinderen leuk om een berg te beklimmen of lang de rotskust te lopen. Natuurgebieden om mooi te wandelen zijn Serra de Tramuntana dit is een grote bergketen langs de noordwestkust of  national park S’Albufera waar je zelfs flamingo’s kan spotten.
Kortom is er genoeg te doen om je een week of wel twee weken te vermaken.